Velesici 57, Sarajevo jenniferob82@hotmail.com +387 61299236

Početna Stranica

DSC01194Pomoć I Podrška Najugroženijima u Bosni

Još od 2001. godine, Švicarska Pomoć za Mir u Bosni radi na tome da se pruža pomoć Bosancima svih nacionalnosti i religija da sebi omoguće svjetliju budućnost.

Rat koji je opustošio Bosnu od 1992-1995 je završen, ali ekonomske i psihološke patnje se nastavljaju, osobito u ruralnim zajednicama sa kojima radimo. Naša svrha je da pružimo pomoć onima kojima je nužno potrebna, siromašnima, bolesnima i napuštenima do kojih je teško doći. Velik broj njih su stariji ljudi, neki su mentalno ili fizički onesposobljeni. Ali većinu čine bespomona djeca kojima je potrebna hrana, odjeća ili lijekovi. Svaka porodica ima jedinstvenu životnu priču koja ih je zadesila, ali, ono što svi oni dijele je očajnička borba za egzistenciju.

Naša djelatnost je dvostruka: porodicama obezbjeđujemo egzistenciju i hitno ispomaganje, a također podstičemo i pomažemo ljudima koji su sposobni za rad da osnuju svoje vlastite manje i održive poslove i izvore prihoda.

Imamo jake veze sa zajednicama s kojima sarađujemo širom cijele Bosne, i redovno ih posjećujemo, tako da im možemo pružiti ciljan pristup koji odgovara njihovim potrebama.

Naš rad također pomaže da se djeca školskog uzrasta iz Velike Britanije, Italije i Švicarske povežu sa grupama svojih vršnjaka iz Bosne, koji su imali mnogo manje sreće nego oni. Finansiranje djeteta u Bosni je odličan način za učenike da razviju svoju empatiju i razumijevanje.

greenlineSav novac prikupljen od strane Aiuto Svizzero alla Pace in Bosnia (Švicarska Pomoć za Mir u Bosni) odlazi direktno u svrhu pomoći porodicama kojima je prijeko potrebna. Naš projekat u Bosni se zove Budućnost za Porodice, kako biste saznali više o tome kome Vaša donacija pomaže, molimo Vas da pogledate našu web stranicu.greenline